Tanti cari Auguri per un 2011 spumeggiante, frizzante, sereno ma in primis per tutti … tanta buona salute!
Spero davvero che sia un anno migliore di that just left. ... The final was very sad for us, a dear friend in a month he got sick and passed away on Christmas Day.
We learned of his illness on the evening of December 24, 25 at lunch time the bad news ... the 26 funerals. ... Was a blow to the heart
I skipped all the festival programs and of course the various preparations that had organized his head was elsewhere ....
few days later I decided to put me in the kitchen and prepare something, and some preparations were made late and I had some removed ... engage your mind into something I like.
I show you what I made: a
the two panettone made with the yeast (this is the only preparation done before the Christmas) not only variation I put the milk powder, which masterpieces are proud of their success, the yeast has done its work super well. ... find the recipe HERE
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRwaLezEMsHcKxXX3-C8f_5Bfgo6AFKWxRHPgH3lre3SrWLXA4dT13UL2_xaYinjlcCV2US2BEiKdq6z3GIyQPO0xUXmD7MRUovH6GFNlAfK04UHkggI0NLxzmwC-veFjrjbZv-n9MF02R/s400/Immagine+023.jpg)
The struffoli .... the plate is still intact!
Struffoli acts in two different times before for my mother and then to my house or better to say to Robert ... just love him!
INGREDIENTS:
400g flour 4 eggs 1
1 tablespoon butter di alcool puro o strega
1 cucchiaio di zucchero
buccia grattugiata di mezzo limone
un pizzico di sale
200g. miele
100g. zucchero
50 g. di diavolini
Impastare gli ingredienti per la pasta che dovrà risultare morbida. Lavorarla in striscioline e tagliare gli struffoli il più piccoli possibile.
Friggere in olio bollente. Mettere in una pentola il miele, lo zucchero e 2 dita di un bicchiere d’acqua, lasciar bollire fino a quando non scompare la schiuma, quindi versarvi gli struffoli e condirli bene. Versarli in un piatto e con le mani bagnate modellare a piacimento, terminare guarnendoli con i diavolini
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzka5FI9c_PH2NBM_75rKkgi8i-kIXnOs9QX5bSzdXFlxuiuc7UQk-PYkM6nO8MixYczwHwZfi9A2TWOG0nXwTWMSuAmgNPGSPkvbjjSXuovn1SJfdY0NlNyfZ0ErWodZyMBcYMbuo4_w2/s400/Immagine+009.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjemSFOk_FESDBTzteLQ_6rTyeNMIq6sEojqsL8ag9enf7aavF7da2l-1dZ2CCa4RN-x4hfou_9fdxwWbqLB49pMq89NVdaRBEJXcNPeg1VAkwCZmZr17mWyLu92piY7d-X6ViTN5JTYcj_/s400/Immagine+020.jpg)
Tronchetto di Natale… preparato da Francesca e una sua amica a casa mia per il veglione di Capodanno, la girella alla Nutella è stato preparata seguendo la ricetta super collaudata di oihccobaracs del Ricettario di Bianca…..unica variante è stato un pò bagnato con del rhum, farcito esternamente con panna montata a cui è stato aggiunto qualche cucchiaino di Nesquik in polvere.... è stato molto gradito!
Riporto la ricetta di ANNA
Ingredienti:
100 g farina
100 g burro
100 g zucchero
5 uova
1 bustina di lievito per dolci
Nutella q.b.
Lavorare tutti gli ingredients, except Nutella, and obtain a homogeneous slurry.
Cover the baking oven (including the edges) with parchment paper (which will be used to help roll the dough cooked!)
Pour the mixture onto the baking tray and bake at 180 degrees for about half an hour!
When the mixture is solidified and will be slightly "tanned" it is time to remove from the oven, "raise" from the pan, with the help of strips of parchment paper and spread it with Nutella (the dose is at will, just do not overdo it otherwise transships the sides!)
roll (still hot, but being careful not to burn your fingers!) from the longer form, and allow to cool place in frigo per lasciar solidificare il dolce!
Per questa operazione consiglio vivamente di aiutarsi con la carta forno, che resterà avvolta attorno alla girella fino alla solidificazione completa!
Tolta dal frigo, si scarta, si taglia a fettine e (anche se dispiace vederla sparire in modo così repentino...) si serve ai presenti!!! :-D
Grazie Anna!!!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaQsJHv_BsJRpLBVP58qezAgAAmr0JYMKeOiMwIcKn9rjDy4VWgHXxwZUl9_JC9aVGZna7BuGuCaLnBxfmtwMdKE8dsji3Oa-F2s32sxZo5P3RrkeWTAIrJpr-Lu1Sx3Y5b5GkMlxYCThE/s400/Immagine+004.jpg)
Le nepitelle di cui ne vado matta….. ho utilizzato del mosto cotto che ho da più di due anni
La ricetta la trovate QUI
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuoBdqTPWjzCaSohXZVLreNwg-rVTQBQjrTSE5XgkhGxZOcFlY1VHllwudgG4oiGW4JrMQyoS6cgUQG3bL-Ew0Wusw3TdiP20AX-JBsV9MNXfN1UpoyTS9hrenPefb7Y0EsQXPNtZXMqTc/s400/Immagine+051.jpg)
E per finire ieri la cassata siciliana che era in programma a long time, the request made by my mother and Roberto ... .. I came a cassatona distributed in the family ... .. good but it is a calorie bomb.
For the recipe of the canceled .... I need some time I have to "assemble" the seed as soon as possible
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